Tule meille töihin!
Valikko
Valikko

Kesä töissä? Tartu rohkeasti tilaisuuteen!

Kesätyökauden aloituksen kynnyksellä näkee usein erilaisia viestiketjuja, joissa ihmiset muistelevat kesätyöpaikkoja ja -kokemuksiaan. Kokemus ja toimialatuntemus ovatkin asioita, joita arvostetaan uutta työntekijää rekryttäessä. Kesätyöntekijältä kokemusta ei toki voi edellyttää. Kipinä ja kiinnostus ovat tärkeämpiä.

Pankkitoimiala tarjoaa monenlaisia tehtäviä erilaisille osaajille. Alan digitalisoituessa esimerkiksi IT-taitoisille on kysyntää. Digitalisoituminen merkitsee myös, että markkinoinnissa ja viestinnässä kaivataan monitaitoisia sisällöntuottajia. Uusien digitaalisten kanavien lisäksi asiakkaita kohdataan tietysti perinteiseen tapaan konttoreissa. Aina tarvitaankin palveluneuvojia, jotka kohtaavat asiakkaat lämpimästi kanavasta riippumatta.

POP Pankki tarjoaa kesätöitä sekä keskitettyjä tehtäviä hoitavalla POP Pankkikeskuksella että konttoreissa eri puolilla Suomea. Rekrytointikausi vaihtelee hieman alueittain; pääkaupunkiseudulla kesätyöntekijöitä haetaan tavallisesti tammikuussa, joillakin alueilla päätöksiä saatetaan tehdä vielä huhtikuussa. 

– Työn hakemista tai työskentelyä ei kannata jännittää. Rekrytointipäätöksen tekijä on ihan yhtä lailla ihminen kuin hakijatkin. Kesätyötä hakevan ei odoteta tietävän kaikkea pankista tai pankkityöstä, mutta tietysti kannattaa perehtyä paikkaan, jonne hakee. Tärkeimpiä ovat hakijan luonne ja asenne. Niitä on vaikea tuoda esille, jos jännittää liikaa, sanoo Kyrönmaan Osuuspankin varatoimitusjohtaja Juho Hinkkanen, joka itsekin aloitti pankin kesätyöntekijänä. Kyrönmaalla kesätyötehtävät painottuvat asiakaspalveluun ja kiinnostuneita vinkataan hakemaan viimeistään helmikuun alkupuolella.

 

Räätälöi hakemus tehtävän ja itsesi näköiseksi

Helena Leskelä POP Pankkikeskuksen HR:stä kehottaa kesätyöntekijöitä olemaan rohkeasti yhteydessä paikkoihin, jotka aidosti kiinnostavat. Ansioluettelo ja hakemus kannattaa tehdä huolella unohtamatta kuitenkaan oman persoonan esille tuomista. Koulutus aloitus- ja lopetusajankohtineen kannattaa listata uusimmasta vanhimpaan. Kieli- ja IT-taidot kannattaa tuoda esille. Harrastustoiminta ja aktiivisuus auttavat muodostamaan kuvaa hakijasta. Mikäli CV:ssä on mainittu suosittelija, tältä on hyvä kysyä ennakkoon lupa yhteystietojen antamiseen.

Hakijan kuva ansioluettelossa alkaa Leskelän mukaan olla jo enemmän sääntö kuin poikkeus. Muutoin hakemuksen ja ansioluettelon visuaalisuus kannattaa suhteuttaa haettuun paikkaan. 

– Esimerkiksi hakemus markkinointi-ihmisen tai graafikon tehtävään voi olla visualisesti rikas. Samalla on kuitenkin hyvä huomioida, ettei itse sisältö ei jää taka-alalle, muistuttaa Helena Leskelä.

– Työhakemus kannattaa lopettaa positiivisesti ja muistuttaa kiinnostuksestasi. Lisäksi muista oikolukea ja tarkistaa sekä omat että haettavan yrityksen tiedot, Leskelä sanoo.

Pankit ilmoittavat omista paikoista omilla sivuillaan. Kannattaa siis seurata myös sinua kiinnostavan pankkien sivuja ja some-kanavia kesätyöpaikkatietojen osalta! Kaikki POP Pankit löydät täältä. Tarkista sieltä oman alueesi POP Pankki.